Vinkel+co

 

Medierådgivning
 
At bilde sig selv og andre ind, at medierne kan styres, er både dumt og naivt. Heldigvis. For den frie presse skal vi værdsætte for den rolle, den spiller som hjørnesten i det moderne demokratiske samfund. Vagthunden lever og leverer.
 
Og vagthunden er helt sin egen herre. Den kommer sjældent, når vi kalder. Den lægger sig ikke, fordi vi siger dæk. Ja selv ordentlige lunser kød bider den ikke altid på. Den kan med andre ord være et besværligt bekendtskab.
 
Medierne er i høj grad med til at forme omverdenens syn på virksomheder og organisationer. De sætter dagsordenen for, hvad en virksomhed bliver kendt for, hvad dens indehaver eller direktør kommer til at stå for. En dagsorden som måske ikke altid passer ind i virksomhedens agenda. Vi kan lade det ske og kigge på, mens virksomhedens omdømme overlades i journalisternes hænder…. Eller vi kan beslutte, at vi vil have indflydelse.
 
Ved at være en aktiv medspiller og selv fortælle virksomhedens historier – gode såvel som dårlige – i et samarbejde med medierne, kan vi sætte os selv i førersædet og få skabt sammenhæng mellem mediernes omtale og virksomhedens aktiviteter.
 
Det kræver, at vi tænker os om og beslutter os for, hvad der skal gøres, hvordan det skal gøres og af hvem. Samtidig med at vi har en plan klar i skuffen, hvis den negative historie alligevel skulle begynde at rulle.